Je nám cťou vás oboznámiť s novými udalosťami v kauze skokového zvýšenia poplatkov na rok 2011/2011

Petiční výbor v spolupráci so Študentskou komorou AS FSS (SKASFSS) a právnym poradcom našiel procesné pochybenie v súvislosti s nariadením dekana o vymeraní poplatkov na rok 2011/2012.

Vzhľadom na našu predchádzajúcu argumentáciu, v rámci ktorej považujeme skokové navýšenie poplatkov za nespravodlivé a komunikáciu vedenia FSS so študentskou obcou v tejto otázke za neprijateľnú, predseda SK AS FSS Jan Martínek na toto pochybenie upozornil vedenie FSS a deklaroval našu vôlu vymáhať dodržiavanie zákonného postupu súdnou cestou.

V reakcii na dopis SK AS FSS zvolalo vedenie FSS 23.8.2011 stretnutie zástupcov vedenia FSS a SKAS FSS, na ktorom oznámilo úmysel znížiť poplatky na rok 2011/2012 na úroveň 4435,5 CZK, čo je minimum stanovené zákonom.

Zníženie bolo prevedené opatřením dekana z 24.8.2011

(http://bit.ly/qSwzAg )

a schválené senátom FSS MU 30.8.2011.

(http://bit.ly/nbZ20L )

Toto zníženie poplatkov pod minuloročnú úroveň bude mať však za následok zníženie prijímov štipendijného fondu pre najbližší rok, v dôsledku čoho môže dôjsť ku zníženiu dotácií prideľovaných z tohoto fondu. To je však predmetom budúcich jednaní, v tejto chvíli môžeme úspešne uzavrieť petičnú akciu. Bude určite našou snahou preveriť nutnosť takéhoto prípadného zníženia štipendií (vzhľadom na vytvorené rezervy v štip.fonde) a využiť všetky prostriedky, aby sme tomu zabránili, tak ako sa to stalo v prípade poplatkov.

Dianie na FSS zaujalo aj Českú televíziu. Reportáž na tému poplatkov môžete vidieť vo včerajšom regionálnom spravodajstve ČT vysielanom 18 00.

http://bit.ly/p2amaR

Veríme, že sme mnohým z vás urobili radosť. Ďakujeme za podporu a prajeme úspešný štart do nového semestra.

petičný výbor:

Ondrej Lunter
Matej Feldek
Matej Hruška
Karel Musílek